Izvor:
31.12.2017 u 03:57
0

SAVRŠENI GLEŽNJEVI: Uz malo vežbe i par trikova imaćete noge kao iz magazina!

Uz malo vežbe i par trikova imaćete vitke listove i uske gležnjeve: ženstvene noge kao iz magazina!

Bedra su najkritičniji deo nogu mnogih žena. Međutim, postoji još jedan deo tela koji većina pripadnica lepšeg nikako ne voli. Reč je o gležnjevima. Želite li ovaj deo noge dovesti do savršenstva i rešiti se sindroma debelih gležnjeva, otkrijte uzrok i rešite problem.

Masno tkivo

Svaki kilogram viška taloži se u obliku masnog tkiva na rukama, stomaku, bedrima, zadnjici, ali i gležnjevima. Želite li da se rešite masnih naslaga na tom području važno je da vežbanje usmerite i na ovo zanemareno područje.

Kardio vežbe poput trčanja, preskakanja užeta, plesanja i plivanja idealne su za jačanje mišića celog tela. Pre vežbanja dobro razgibajte zglobove, a nakon toga istegnite mišiće i tetive nogu.

Voda

Osim u predelu stomaka i bedara, zadržavanje vode u organizmu prvo ćete primetiti i na vašim gležnjevima, posebno nakon dužeg zadržavanja u sedećem položaju. Ono može biti znak loše cirkulacije, hormonalnih promena, ali i loše ishrane.

Izbegavajte slanu i masnu hranu poput hamburgera i prženih poslastica i gazirana pića. Isto tako, pijte puno tečnosti, preciznije, vode i nezaslađenih čajeva i nakon dužeg sedenja izdvojite barem pola sata dnevno za šetnju ili bilo koji oblik fizičke aktivnosti.

Genetika

Jaki, naglašeni gležnjevi često su genetska fizička osobina. Iako genetiku ne možemo menjati, ono što možemo je izvući maksimum iz svojeg fizičkog izgleda uz pomoć vežbi.

Svaki ili svaki drugi dan kod kuće uradite vežbe kojima oblikujemo i definišemo listove i gležnjeve.

– Obujte patike i stanite na klupicu, prag ili bilo koji povišenu površinu u vašem domu, ali tako da se oslonite samo na prste dok je peta u vazduhu.

– Ispravite leđa i počnite se podizati na prste što više možete, zadržite položaj sekundu i spustite pete u početni položaj.

– Vežbu vežbajte na tri načina: s obe noge pa posebno na jednoj i drugoj nozi.

– Vežba se izvodi u tri serije po 15 ponavljanja.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter