parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

DIJETA ILI VEŽBANJE?: Donosimo vam PRAVI odgovor!

Dijeta ili vežbanje? Večito pitanje koje mnoge “muči”, naročito u trenucima nezadovoljstva i onda kada je potreban samo onaj “jedan” okidač koje nas pokrenuti.

Takođe, pitanje koje se nameće jeste šta daje bolje rezultate – naporna vežba ili dijeta koja je dovoljna da kilogrami nestanu?

Istraživači, koji su se pozabavili ovom temom još 2013. godine, pokušali su da pronađu odgovore, koji je od velikog značaja za sve koji kubure s viškom kilograma.

Promena ishrane ili vežbanje minimum dva puta nedeljno svakako su poželjni, a istraživači koji su radili na ovoj studiji tvrde da je ključ svega – umerenost i da ona daje najbolje rezultate.

Oni ističu da fizička aktivnost nije pogodna za mršavljenje jer što više vežbate, apetit će vam biti veći – posežete za hranom i unosite više kalorija nego što treningom izgubite.

Dakle, istraživanja prednost daju dijetama i redukovanoj ishrani.

Saveti stručnkjaka svode se na to da ishranu usmerite na voće i povrće, ugljene hidrate i nemasne proteine. Nemojte da preterujete sa smanjenjem kalorija zato što to dovodi do usporavanja metabolizma i onda gubite mišićnu masu.

Međutim, dve godine kasnije, javili su se stručnjaci koji tvrde da je fizička aktivnost dobra za celokupni organizam i njegovo zdravlje, ali tvrde da bolje rezultate svakako daje pravilno izbalansirana ishrana.

Takođe ističu da bi za zdrav dnevni unos kalorija trebalo da unosite 10 kalorija za svakih pola kilograma težine. Na ovaj način ćete gubiti težinu bez obzira na to da li vežbate ili ne.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Twitter/SevillaActual

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10:40 PINK
10:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija
14:55 Parovi - Live
16:15 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 Parovi Nominacije
02:30 Parovi - Live