Izvor:
07.01.2018 u 21:49
0

NOVI METOD VEŽBANJA: Sada spartanski treninzi nisu rezervisani samo za muškarce, već i za dame!

Novi metod vežbanja – krosfit – sve je zastupljeniji širom sveta. Sada spartanski treninzi nisu rezervisani samo za muškarce, već i mnoge dame biraju da na ovaj način brinu o svom telu i zdravlju.

Krosfit treninzi nazivaju se vojničkim treninzima na tradicionalan način i spartanskim treninzima, a obuhvataju popularne sportske discipline: atletiku, gimnastiku, dizanje tegova, a često i plivanje i i biciklizam.

Jednom sesijom vežbanja moguće je sagoreti i do hiljadu kalorija, a krosfit je namenjen svima. Tako se sve veći broj žena poslednjih godina odlučuje upravo za ovaj trenažni program i beleži izuzetne rezultate. Stručnjaci veruju da žene privlači činjenica da su treninzi grupni i da svi učestvuju zajedno u određenim vežbama.

Krosfit je novi program vežbanja kojim se stiče snaga i kondicija, ali su njegovi ciljevi i poboljšanje muskulature, kardio-respiratorne izdržljivosti i fleksibilnosti. Obuhvata trening koji se sastoji, između ostalog, od dizanja tegova, penjanja uz konopac, prevrtanja kamionskih guma i gimnastičarskog održavanja ravnoteže.

Međutim, ovakav način vežbanja je veoma kontroverzan. Ovaj program, naime, osmišljen je početkom devedesetih godina za potrebe unapređenja forme američkih vojnika. Jako je zahtevan i naporan, visokog intenziteta, zbog čega ne čude neverovatni rezultati. Postao je poznat i „izašao“ iz vojske zahvaljujući svetu Interneta, putem kog su muškarci i žene delili sa svetom svoja iskustva i fotografije koje su jasno pokazivale rezultate ovakvih treninga. Ubrzo su se grupe koje su bile zainteresovane za krosfit sastajale u parkovima i garažama i trenirale zajedno.

Međutim, krosfit je svoju pravu slavu doživeo kada se pročulo da na ovaj način vežbaju holivudske zvezde poput Breda Pita, Čeninga Tejtuma i Džejsona Stejtama.

– Krosfitom se danas bavi veliki broj ljudi, – otkriva Džilijan Rivs, menadžer udruženja zdravstvenih klubova, teretana i spa centara.

– Jako je popularan i to je, pre svega, grupna aktivnost, koja uključuje teške vežbe.

Ipak, iako je, kako kaže Džilijan Rivs, svima dozvoljeno da treniraju na taj način, ne može svako da izdrži krofit trening.

– Neki pokreti su veoma zahtevni, pa je krofit idealan za ljude koji neprestano ispituju sebe.

Izvor: lepaisrecna.rs
Foto: instagram/sommerray

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter