Izvor:
20.01.2018 u 00:09
0

JOGA JE DOBRA ZA ZDRAVLJE: Utiče na sledećih 8 zdravstvenih stanja! (foto)

Ovo nije tipična vežba, već nauka korišćenja tela za pospešivanje evolucionarnog procesa pojedinca.

Poznato je da joga može da poboljša vaše zdravlje na razne načine. Tim stručnjaka iz Indije sproveo je istraživanje o efektu "Iša Hata" joge na stabilnost i ravnotežu kod zdravih dobrovoljaca.

Istraživački tim je dizajnirao eksperimentalnu studiju tokom koje su učesnici prisustvovali treningu koji je organizovao Centar za Iša Hata jogu. Trening je trajao 21 dan i uključivao i Upa jogu, Surja Kriju, Angamardanu i Buta Sudi i asanas.

To nije bila tipična vežba, već nauka korišćenja tela za pospešivanje evolucionarnog procesa pojedinca. To je način sarađivanja sa telom, disciplinovanje, prečišćavanje i pripremanje tela za više nivoe energije i mogućnosti.

Pre treninga su učesnici prošli test stajanja na jednoj nozi kao i izdržaje. Nakon treninga ti testovi su ponovljeni. Ovi testovi se koriste radi određivanja ravnoteže i snage pojedinca.

Rezultati studije su pokazali da su učesnici bili znatno izdržljiviji tokom druge serije testova. Stoga, zaključak istraživanja je da Iša Hata joga znatno poboljšava snagu i ravnotežu pojedinca.

Joga veoma pozitivno utiče na zdravlje, a poznata je po tome što blagotvorno utiče na sledećih 8 zdravstvenih stanja:

– Smanjuje stres

– Bori se protiv depresije

– Olakšava anksioznost

– Smanjuje upale

Poboljšava zdravlje srca

– Olakšava hronične bolove

– Poboljšava kvalitet sna

– Poboljšava disanje

Izvor: Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter