Izvor:
23.01.2018 u 14:45
0

OSLOBODITE SE SALA NA STOMAKU: Vitkiji struk za tili čas!

Salo oko struka je salo koje najupornije opstaje čak i kad ostale naslage masti spadnu. Evo šta može pomoći da se oslobodimo i njega.

Jedite sledeće stvari. Istraživanja su pokazala da konzumacija mononezasićenih masnih kiselina pomaže uklanjanju sala oko struka. Uvrstite u sakodnevnu ishranu avokado, orašaste plodove i semenke i maslinovo ulje. (Samo pazite da ne preterate sa količinom, jer su to ipak prilično kalorične namirnice). Skidanju sala oko struka doprinose borovnice, pa ih ubacite u svoj jelovnik (npr. u smuti). Ananas sadrži enzime koji olakšavaju varenje i smanjuju nadutost, tako da će pomoći da vam stomak izgleda glatkije. I ne zaboravite namirnice bogate biljnim vlaknima – kao što su povrće, mahunarke, jabuke i sl. jer i one pomažu u ovome.

Uključite u ishranu kokosovo ulje. Ovo ulje je ispitano baš u pogledu delovanja na salo oko struka i evo šta je utvrdilo jedno proučavanje: da su žene, koje su konzumirale 2 supene kašike kokosovog ulja dnevno tokom 12 nedelja, imale znatno poboljšanje indeksa telesne mase i sala oko struka. Drugo proučavanje je pokazalo da su muškarci, koji su uzimali 2 kašike kokosovog ulja dnevno tokom 4 nedelje, smanjili obim struka za skoro 3 cm.

Hranite se uravnoteženo. Izbegavajte dijete koje naglašavaju samo jedan element ishrane – na primer, proteinske dijete, ili dijete samo na ugljenim hidratima sa minumumom masti i slično. s toga, uključite u ishranu uravnoteženu količinu zdravih proteina, masti i ugljenih hidrata (na primer, povrće, maslinovo ulje, mahunarke, integralne žitarice). Tako ćete zadovoljiti potrebe organizma pa mu neće nedostajati neka vrsta hrane ili sastojak (što nas često navodi da jedemo više nego što nam treba), a osećaćete se sitije, tako da ćete verovatno jesti manje porcije i samim tim unositi manje kalorija.

Izbegavajte sledeće stvari. Trans masti ne samo da doprinose salu oko struka, već nisu dobre ni za opšte zdravlje. One se nalaze u mnogim prerađenim i gotovim proizvodima, veoma često u pecivima, krekerima, slanim grickalicama, keksima, hlebovima. Pogledajte deklaraciju namirnice koju kupujete. Ako se na spisku nalazi bilo koje hidrogenizovano ulje, vratite je na policu. Pokušajte da ograničite rafinisani šećer, hleb, peciva i alkohol; to su stvari od kojih brzo postajete opet gladni, pa ćete po svoj prilici uneti više kalorija nego što vam treba. Isto tako, izbegavajte namirnice za koje pouzdano znate da vam izazivaju nadimanje – kod nekih ljudi su to, na primer, mleko, kod nekih hleb, kod nekih slatkiši i slično.

Zdravahrana.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter