Izvor:
28.01.2018 u 03:10
0

JEDNOSTAVNI TRIKOVI DA POSTIGNETE ŠTO BOLJE REZULTATE: Sagorite kalorije, učvrsite guzu!

Donosimo vam 10 saveta kako da najuspešnije izgubite kilograme, tonirate i učvrstite svoje telo.

Iako je januar, to ne znači da bismo trebali da zanemarimo vežbe. Da bismo postigli što bolje rezultate, potrebno je da pazimo na uravnoteženu i zdravu ishranu, a pritom da vežbe nikako ne izostavimo. Mi vam donosimo 10 saveta kako da treninzima ostvarite željene ciljeve – bilo da je reč ogubitku kilograma, toniranju mišićne mase ili učvršćivanju tela.

1. Treninge za snagu radite 3 puta nedeljno

Treninzi snage, bilo da je reč o treniranju sa tegovima ili čisti "bodyweight", daće tonus vašim mišićima i potrebnu snagu. Međutim, da biste ostvarili željene rezultate i videli promene, ovaj tip treninga trebate praktikovati minimum 3 puta nedeljno i to u trajanju od 20 do 30 minuta.

2. Kardio treninge praktikujte 5 puta nedeljno

Ako želite što uspešnije izgubiti kilograme, radite kardio trening u trajanju od 60 minuta i to 5 puta nedeljno. Većina fitnes stručnjaka savetuje da trčite jer prilikom takvog tipa treninga rade svi mišići.

3. Menjajte brzinu izvođenja vežbi tokom treninga

Mišići pamte i ako sve vežbe izvodite istim tempom – nećete ostvariti svoje ciljeve. Potrebno je menjati brzinu izvođenja vežbi, od laganog, preko umerenog pa sve do ubrzanog tempa. Tako jačate svoje mišiće, a idealno je da to radite prilikom vežbi "bodyweight" treninga.

4. Nemojte da se fokusirate samo na "kritična" područja

Većina napravi grešku i prilikom treniranja usmeri se na to da radi samo jednu grupu mišića i to onu za koju smatraju da je "najkritičnija". Obično je reč o definisanju stomaka ili učvršćivanju guze. Nemojte praviti tu grešku, nego radite treninge za sve grupe mišića jer tako sagorevate najviše kalorija i oblikujete celo svoje telo, a ne samo jedno područje.

5. Multitaskujte tokom vežbanja

Nemojte samo stajati dok radite, na primer vežbe za biceps, nego radite i čučnjeve da biste tonirali i donji deo tela istovremeno sa gornjim. Svoju vežbu ćete učiniti više učinkovitom ako istovremeno vežbate više različitih delova tela.

6. Ubacite "visinu"

Pod time mislimo na to da svoje vežbe i treninge radite pod opterećenjem, odnosno dok se penjete na planinu, brdo ili na uzbrdici u susednoj ulici. Nagib će podstaći vaše noge i guzu na još veći rad i sagorevaćete još više kalorija. Uz to ćete poboljšati svoju kondiciju pa tako ćete moći svoje treninge raditi brže i duže.

7. Promenite ustaljenu rutinu

Kada radite sve vreme iste treninge, to ne samo da postaje dosadno, nego vam se i mišići priviknu na taj tip vežbi i u jednom trenutku prestanete da napredujete. Promenite svoju rutinu tako što ćete koristiti različitu opremu, različite fitnes treninge ili jednostavno promenite mesto gde trenirate – uradite trening negde na otvorenom ili probajte slobodno penjanje na steni. S takvom promenom još ćete dodatno osnažiti mišiće.

8. Zgrabite "kettlebell"

Ako nemate puno vremena za vežbanje, uzmite "kettlebell" i uradite trening s njim jer je dokazano da osoba u 20 minuta treninga s ovim utegom sagoreva čak 400 kalorija.

9. Kombinujte trening snage i kardio trening

Kako biste poboljšali i ubrzali svoj metabolizam, kombinujte trening snage i kardio trening. Možete da napravite trening od 30 minuta u kojem kombinujte uže za preskakanje i "bodyweight" vežbe.

10. Praktikujte jogu

Tonirani, fleksibilni mišići mogu da se ostvare ako vežbate jogu barem 2 puta nedeljno. Ako radite u zagrejanoj sobi, dodatno ćete se opustiti, ali i zagrejati mišiće. Prednost ovakvog tipa vežbe jeste u tome što možete da je radite i kod kuće u bilo koje doba dana.

Izvor: Stil.kurur.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter