Izvor:
26.03.2018 u 13:20
0

PRIPREMITE SE ZA LETO: Uz ove vežbe imaćete srtuk za ponos!

Mnogi veruju da je teško skinuti šlauf sa stomaka, a potrebno je samo malo vremena i odgovarajuće vežbe koje će brzo dati željene rezultate.

Sve žene znaju da ne postoji prečica do vitke linije, ali želja većine svakako je izvajano telo, zategnuti mišići i po mogućnosti što tanji struk. Pre nego što počnete s vežbama, treba da znate kako funkcionišu trbušni mišići i kako vaše telo sagoreva višak kilograma. Masnoće predstavljaju višak unetih kalorija putem hrane, koje organizam čuva nataložene preko mišićnog tkiva.

S druge strane, mišići se sastoje iz vlakana, koja se kontrahuju kako bi proizvela pokret. Ako je vaš cilj da suzite struk i imate lep i ravan stomak, prva stvar koju morate da uradite je da u potpunosti eliminišete naslage sala koji skrivaju vaše trbušnjake. Najefikasniji način da stanjite struk je kombinacija treninga sa opterećenjem (sa fokusiranjem na središnji deo tela), kardiovaskularno vežbanje (kratki, naporni treninzi) i stabilizacija šećera u krvi. Vežbe radite u tri serije po deset ponavljanja za svaku stranu.

1. Bočni pregibi

U stojećem položaju blago razdvojte noge, tako da vam stopala budu u širini ramena. Ispravite leđa. Jednu ruku podignite iznad glave, a drugu oslonite o bok. Lagano savijajte trup u stranu, ka suprotnom boku.

2. Pregib sa istezanjem

Ostanite u istom stavu. Sada obe ruke podignite iznad glave, s tim što ćete jednom rukom uhvatiti zglob druge i blago je povlačiti stranu isto ka suprotnom boku. Ova vežba će vam dodatno istegnuti bočne trbušne mišiće i sagoreti višak salca na struku.

3. Rotiranje trupa

Dok stojite u prvobitnom položaju, blago savijte ruke u laktovima. Počnite s rotiranjem torzoa u struku prvo u jednu pa u drugu stranu. Zbog podstaknute cirkulacije, vrlo brzo ćete osetiti toplinu oko struka.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter