Izvor:
06.04.2018 u 13:36
0

FITNES ZA VITKU LINIJU: Minut vežbe za savršeno zategnuto telo!

Nemate vremena za dugotrajno vežbanje? Ova jednominutna vežba spas je za sve kojima prenatrpani raspored "koči" fizičku aktivnost.

Jednominutna vežba za celo telo sjajna je i korisna zato što aktivira sve velike grupe mišića u telu, izvodi se bez pauze između poteza i lako ćete je ubaciti u svoj prenatrpani raspored.

"Fitnes učiteljica Keli Roberts osmislila je vežbu za sve ljude ne mogu da nađu vremena za fizičku aktivnost."

Ne očajavajte ako vam u početku bude trebao neki minut više. Kada dođete u formu, bez problema ćete je savladati u vremenu od 60 sekundi. Cilj je da vežbu koju je osmislila fitnes učiteljica Keli Roberts izvedete što više puta tokom dana – svako od nas ima dužnost redovno ukrade minut vremena za sebe i svoje zdravlje.

Kada dođete u formu, možete da je izvodite u dužim intervalima od 10 minuta. Tada će vežba postati vaš saveznik u mršavljenju jer ćete vežbati s jačim intenzitetom i podstaći metabolizam na brži rad.

1. Pozicionirajte telo u čučanj i stavite ruke ispred svojih nogu. Pridržavajte se rukama za tlo i zatim ispružite noge dok telo ne bude u položaju za sklekove. Stegnite trbušne mišiće i zadržite ovaj položaj 10 sekund

2. Napravite dva skleka, skokom ili povlačenjem nogu prema prsima vratite se u prvobitni čučanj i zatim ponovite ovaj potez (2 skleka – čučanj) još dva puta.

3. Lezite na stomak, izravnajte noge i ispružite ruke ispred sebe. Zatim istovremeno malo podignite ruke i noge iznad zemlje i zadržite taj položaj 10 sekundi.

4. Lezite na leđa, stavite ruke iza glave, podignite noge u vis i savijte ih u kolenima pod uglom od 90 stepeni. Malo podignite glavu i ramena. Zatim desnim ramenom krenite prema levom kolenu i istovremeno ravno ispružite desnu nogu. Uradite vežbu i sa drugom stranom tela (levo rame prema desnom kolenu uz ispruženu levu nogu). Ponovite 5 puta.

Izvor: lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter