PROPUSTILI STE TRENING: Uradite ovo i vaše telo neće osetiti razliku!

Mnogo toga može da vas spreči da odete na trening, kao što je posao, bolest, porodične obaveze ili večera sa prijateljima – ali zbog toga ne trebate da osećate krivicu

Lični trener Maks Veber objavio je na Instagramu šta trebate da radite, a šta ne ako propustite trening u teretani. Iako većina oseća krivicu zbog toga, Maks poručuje da se ne treba stresirati zbog toga, a ponajmanje trebate da kažnjavate sebe napornim treningom sledeći put kada odete u teretanu. Ako mislite da ćete preskakanjem treninga pokvariti rezultate i napredak, varate se.

- Biti ljudsko biće i živeti normalan život ispunjen istraživanjem, fitnesom, porodicom, prijateljima, radošću, karijerom i drugim stvarima znači to da ste svesni da nećete uvek imati savršenu rutinu kada je o teretani reč. Naši životi nisu predvidivi jer nam se svima dešavaju neplanirane situacije zbog kojih ćemo nekad propustiti vežbanje. Da li je to vredno drame? Ne, nije - objasnio je Maks

Personalni trener Liz Lečford objasnila je da zapravo treba da prođe više dana bez vežbanja kako bi vaše telo primetilo razliku. Nakon tri dana vaše telo neće primetiti razliku, ali nakon 10 počećete da gubite tonus. Nakon dve nedelje počećete da gubite mišićnu masu, a nakon tri imaćete značajno smanjenje aerobnih sposobnosti tokom aktivnosti kao što je trčanje.

S toga, ako ste popustili jedan ili dva dana uzastopno vežbanje, nemojte da se izjedate i nervirate zbog toga. Vratite se u teretanu kad budete mogli.

 

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/FitspirationaI

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live