IDEALNA AKTIVNOST: Ovo su kombinovane vežbe za savršeno telo!

Posle napornog i stresog dana, joga je idealna aktivnost za potpuno opuštanje jer doprinosi fleksibilnosti tela.

Međutim, ukoliko želite da smršate ili da zategnete mišiće, ovaj vid rekreacije ne može da vam bude od pomoći bez dodatnih vežbi. U zavisnosti od toga šta želite da postignete, idealno bi bilo da jogu izvodite dva puta nedeljno po sat vremena, a jednom u sedam dana da se 60 minuta bavite drugim sportovima.

l plivanje u kombinaciji sa vežbama joge je idealno za postepeno mršavljenje. Naime, da biste se oslobodili suvišnih kilograma, neophodno je da se opredelite za aktivnosti koje pokreću velike grupe mišića i troše mnogo kalorija. Da li postoji nešto što je efikasnije od plivanja? Ako sat vremena provedete u vodi, sagorećete čak 840 kalorija.

Roleri su idealni za ravan stomak, kada radite vežbe disanja i izvodite određene položaje u jogi, vi na taj način svakako jačate mišiće abdomena. Ali, ako želite da ih maksimalno zetegnete, trebalo bi da što više vozite rolere. Pored toga što je vrlo zabavna, ova fizička aktivnost vas primorava da, ukoliko ne želite da izgubite ravnotežu i padnete, snažno stegnete sve mišiće oko stomaka, sačuvate pravilan položaj tela i ostanete stabilni na točkićima.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost