POČNITE VEĆ DANAS: Ovo su osam top vežbi za zatezanje zadnjice!

Dovedite guzu u odličnu formu za leto, počnite već danas sa vežbama i aktivnostima koje vam predlažemo i za par nedelja biće spremna za najmanji bikini, usku haljinu ili farmerke.

STEPENICE

Od danas hodajte stepenicama svaki put kad vam se ukaže prilika. Izbegavajte liftove i pokretne stepenice. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za guzu od stepenica.

ZATEZANJE MIŠIĆA

Zategnite i ponovno opustite mišiće zadnjice za vreme sedenja, kuvanja, stajanja u redu… Mišiće zategnite 10-20 sekundi, opustite pa ponovno zategnite. Najmanje deset puta.

ČUČNJEVI

Odvojite pet minuta na dan za čučnjeve. Stanite upravno, polako savijte kolena, pa ponovno ustanite. Udahnite spuštajući se nadolje, izdahnite na povratku.

ŠIRENJE KOLENA

Ovu vežbu možete raditi i na poslu. Sednite i položite ruke na spoljašnje dilove kolena. Zatim rukama gurajte jedno koleno prema drugom, dok istovremeno nogama stvarate otpor kako ne bi došlo do dodira kolena. Pritisak zadržite oko pet sekundi, potom se opustite. Vežbu u jednom ciklusu ponovite barem pet puta.

BICIKL

Vožnja bicikla manje opterećuje zglobove od trčanja. Uz malo koncentracije snagu možete crpiti upravo s područja bedra i stražnjice.

HODANJE NA PRSTIMA

Još jedna praktična vežba koja ne iziskuje puno vremena. Hodajte na nožnim prstima 30-tak sekundi, potom se spustite, kratko odmorite i ponovite deset puta.

VEŽBA SA JASTUKOM

Uveče pred TV-om stavite jastuk između koljena pa počnite da ga snažno stiskate. Mišići nogu pritom moraju biti zategnuti. Pokušajte zadržati položaj što duže.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/Ta_Srna

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost