Izvor:
23.07.2018 u 09:44
0

OTKRIVENA TAJNA OMILJENOG NAPITKA: Ovaj način ispijanja kafe koriste i vojnici SAD da bi ostali budni, fokusirani i izbegli umor!

U Srbiji je kafa jedno od omiljenih pića, a ovaj recept američke vojske otkriće kako da pijete kafu i brzo se rešite umora i pospanosti.

Koliko ste puta popili kafu, a nije vas razbudila ili pružila energiju? To znači da je niste popili u pravo vreme i u pravoj količini!

Američki vojnici kako bi ostalui budni, fokusirani i izbagli umor imaju odličan recept za ispijanja kafe.

Ako se niste dovoljno naspavali, popijte dve veće šolje kafe od po 200 ml, odnosno unesite dve doze od 200 mg kofeina. Jednu veću šolju kafe popijte kad ustanete, a drugu nakon četiri sata. Ako radite tokom noći, onda na početku smene popijte jednu veću šolju kafe od 200 ml.

Stručnjaci ističu da produktivnost i fokusiranost čoveka na poslu može da se poveća za 40 odsto nakon unosa kofeina, ali doze i vreme ispijanja se manje sa životnim navikama, vremenom spavanja i početka radnog vremena. Na primer, osoba koja je spavala samo 5 sati i ustaje u 6 ujutru, svoju prvu kafu treba da popije u 7 sati ujutru, a drugu za dva sata, odnosno u 9 ujutru.

Koliko god nam kafa daje energiju i pomaže da smanjimo pospanost, svako preterivanje u kofeinu razara zdravlje, zato se potrudite da nedostatak energije prvenstveno nadoknadite spavanjem, a u ispijanju kafe budite umereni.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter