Izvor:
27.07.2018 u 14:28
0

ČUDOTVORNI KRASTAVAC: Pun vitamina, otklanja umor i savršen u borbi protiv celulita!

Krastavac je osim za salatu veoma koristan i u pravljenju kozmetičkih preparata za negu lica i tela

Nekada su nas učili da krastavac nema posebnih nutricionističkih kvaliteta osim što je dobar diuretik. Ipak to nije tačno. Evo koje sve pogodnosti nudi taj čudotvorni krastavac.

1. Krastavac sadrzi dnevnu dozu većine vitamina i minerala potrebnih ljudskom orgnizmu, kao što su B1, B2, B3, B5, B6, vitamin C, folnu kiselinu, kalcijum, gvozđe, magnezijum, fosfor, cink, kalijum (potasu).

2. Kada osetite umor u podnevnim časovima, umesto kafe, pojedite jedan krastavac – izvrstan izvor B vitamina i glicida, što će vam obezbediti brži oporavak tokom višečasovnog perioda.

3. Zamagljeno ogledalo u kupatilu obrišite kriškom krastavca. Ne samo što ćete ga očistiti, nego ćete taj prostor osvežiti aromom sličnom onoj u nekom SPA centru.

4. Da se izbegne strašna glavobolje ili mamurluk, pre spavanja pojedite nekoliko kriški krastavca. Probudićete se svezi i odmorni. Zahvaljujući vitaminu B i elektrolitima, organizmu će se povratiti hranljivi sastojci i uspostaviti ravnoteža organizma a, na taj način izbeći će se bolovi.

5. Pre odlaska na plažu, mesta na telu gde imate celulit, a važi i za ostale bore, trljajte krastavcem par minuta. Fizio-hemijska substanca krastavca sakuplja kolagen i zatvara ga na površini kože pa, na taj način, vizuelno umanjuje efekat celulita.

6. Kao brzi obrok, jedan krastavac može vam zavaratiglad.

7. Ako krastavcem istrljate vaše cipele, impregniraćete ih, na izvestan način, a postićićete visoki sjaj.

8. Šarke na vratima, koje škripe, podmažite krastavcem.

9. Pod stresom ste! U posudu sa ključalom vodom ubacite presečen ceo krastavac. U kontaktu ključale vode i hemijskih komponenti krastavca, isparava opuštajuća aroma koja umanjuje stres. Ovo je preporuka osobama sa stresnim profesijama, kao i onima koje se zadese u nekoj takvoj situaciji.

10. Da se eliminise neugodan dah iz usta, na nepce treba jezikom pritiskati komad krastavca oko 30 sekundi. Hemijska svojstva krastavca eliminisace bakterije koje su uzrocnici tog neugodnog mirisa iz usta.

11. Krastavac je odlično ekolosko sredstvo za čisćenje inoks slavina, dok ruke ostaju neoštećene.

12. Ako pišete mastilom, obelezavate markerom ili olovkom u boji pa napravite grešku, da bi je izbrisali, trljajte je spoljnom stranom krastavca, kao što bi činili gumicom.

13. Ako se oko vaših biljki skupljaju neki crvići ili druge napasti, nekoliko kriški krastavca stavite u aluminijumsku posudu pa je ostvite u blizini biljke. Spoj krastavca i aluminijuma stvara odbijajući miris za insekte i druge napasti ali ne smeta ljudima.

Izvor: Still
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter