Izvor:
05.08.2018 u 13:50
0

OVO NISTE ZNALI: Pomoću ove namirnice lakše možete da zaspite tokom vrućina!

Ako je verovati dijetetičarki Sharon Natoli, jaja nisu samo zdrav doručak već i idealna večera koja će vam pomoći da lakše zaspite tokom toplotnog talasa koji ja zahvatio Evropu.

– Jaja za večeru delovaće kao prirodni sedativ na organizam. Belanca pripremaju telo za spavanje jer proizvode melatonin zbog koje se ojećate pospano – izjavila je Natoli za Dail Mail Australia.

– Jaja su i bogat izvor aminokisjeline triptofan koja će pomoći da bolje i duže spavate tako što će mozgu dati signal da je vrijeme za noćni odmor – dodala je Natoli.

S druge strane, sladoled i nije najbolje rešenje da se rashladite i nakon toga lakše zaspate.

– Iako se čini logičnim da se pojede nešto hladno poput sladoleda, njegov efekt hlađenja će brzo biti zamenjen toplotom koja nastaje prilikom probavnih procesa kojima se razgrađuju hranjive stvari, osim toga visokokalorična hrana zapravo povećava toplotu organizma.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter