Izvor:
22.08.2018 u 14:02
0

TAJNA MRŠAVLJENJA: Jedite jabuku na pravi način i izgubite višak kilograma!

Ukoliko ljuštite jabuke pre nego ih jedete, odmah prestanite.

Iako je mnogo lakše pojesti jabuku kada joj skinete koru, to zapravo i nije najzdraviji i najhranljiviji način da pojedete jabuku.

Postoji mnogo benefita koje dobijamo kada jedemo jabuku sa korom jer se u njoj nalaze velike količine polifenola, koji ima veoma važnu u logu u mršavljenju i sprečava rast i umnožavanje ćelija raka. Neka istraživanja pokazuju da može čak i da spreči napredovanje osteoartritisa.

Polifenol se nalazi u zelenom čaju i borovnicama, a iako ga možemo dobiti i kada jedemo oljuštenu jabuku bolje je da jedemo i koru jer ona sadrži dva i po puta više antioksidanata. Ovo su samo neki od razloga zašto je dobro jesti koru jabuke.

Tajna mršavljenja

Ukoliko jedete jabuke lakše ćete izgubiti neželjene kilograme jer ćete imati vaš apetit pod kontrolom.

Borba protiv raka

Redovnim jedenjem jabuka možete da smanjite rizik od nekih najčešćih oblika raka uključujući rak dojke, prostate, debelog creva i neke oblike limfoma.

Pomaže da vaše srce bude zdravo

Ako jedna jabuka dnevno drži lekara dalje od nas, to je zato što ona može da održava naše srce zdravim. Redovnim konzumiranjem jabuka smanjujete šanse za oboljevanje od kardiovaskularnih oboljenja.

Koža i kosti

Osteoartritis je stanje koje pogađa jednog od 5 Amerikanaca, pokazuju istraživanja. Polifenol procijanidin održava zglobove zdravim i usporava napredovanje osteoartritisa kod uzoraka životinja u laboratorijskom istraživanju. Slede istraživanja na ljudima.

Izvor: Telegraf
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter