Izvor:
31.08.2016 u 03:38
0

ŽELITE DA ŽIVITE DUŽE? Izbacite ovu namirnicu iz ishrane ODMAH!

Poznato je da zdrava ishana reguliše sve procese u organizmu i pozitivno utiče na vaše zdravlje. Samo postoji činjenica da mnogi ne znaju koje namirnice spadaju u zdravu hranu.

Konzumiranjem sočiva, orašastih plodova i drugih proteina biljnog porekla, umesto kobasica i mesa, možete znatno dapovećate šansu da živite duže, piše Independent, a prenosi Jutarnji list.

Studija, u sklopu koje se proučavao uticaj proteina različitog porekla, otkrila je da se konzumiranje velike količine proteina životinjskog porekla povezuje sa visokim nivoom smrtnosti.

Istraživanje, koje su sproveli Medicinski fakultet na Harvardu i Opšta bolnica Masačusec, pratilo je 13 hiljada osoba tokom 36 godina. Nadgledali su način njihove ishrane, životni stil, sklonosti bolestima i smrtnost.

Otkriveno je da je za održavanje uravnotežene ishrane potrebno konzumiranje određene količine proteina, ali je utvrđeno da je izvor tih proteina takođe jako važan.

Pokazalo se da je 10 odsto veći unos mesa povezan sa dva odsto većom smrtnošću i sa 8 odsto većom šansom za razvijanje bolesti srca i krvnog sistema.

HappyTv.rs
Foto: riminireservation.it

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter