Izvor:
25.09.2018 u 12:36
0

KORISNO JE ZNATI: Najprostiji trik protiv gasova u stomaku!

Nadimanje u stomaku neprijatno je i tokom dana, ali noću čak može i da ometa dobar san.

Gasove izaziva hrana koja se teško vari, pa zato treba izbegavati prerađena jela, bilo kakva brza hrana samo će pogoršati stanje. Međutim, uveče treba izbegavati i zdrave namirnice kao što su luk, kupus, karfiol i pasulj jer dovode do nadimanja.

I neka pića mogu izazvati gasove, a najviše je to slučaj sa pivom – omiljenim pićem u našim krajevima. Alkohol dovodi do upale creva, pa zbog toga uzrokuje simptome kao kod osetljivosti na gluten. Najgore je stanje posle konzumacije onih pića koja nastaju fermentacijom, a naročito kad su od žitarica.

Umirujuće na stomak deluje laka hrana, od pića je najbolja voda a umesto kolača, pojedite voće koje će potpomoći varenje. Najprostiji trij je da uvek večerate u isto vreme, najbolje što ranije uveče. Naime, želudac bolje vari kad je organizam pripremljen na određenu redovnu proceduru.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter