Izvor:
29.09.2018 u 12:19
0

OJAČAJTE IMUNITET: Jedite ove namirnice i imaćete imunitet poput čelika!

Koje nutritivne vrednosti su nam neophodne za dobar imunitet?

Snažan i funkcionalan imuni sistem je kamen temeljac zdravlja. On pobeđuje u borbi protiv bolesti i infekcija i omogućava vam da se oporavite brzo u slučaju da se razbolite.

Za jačanje imuniteta potrebna vam je raznovrsna hrana koja obezbeđuje prirodan izvor vitamina, minerala i fitonutrijenata, jedinjenja koja se nalaze u biljkama i učestvuju u borbi protiv bolesti. Svi ti hranljivi sastojci u kombinaciji omogućavaju normalan imuni odgovor u borbi protiv bolesti.

Osim pravilne ishrane, studije pokazuju da redovna vežba, čak i vrlo jednostavna kao što je brzi hod od 30 minuta, može da poboljša zaštitnu funkciju. Odžavanje odgovarajućeg kvaliteta sna takođe može da pomogne.

Hrana koja se preporučuje za jačanje imuniteta

Citrusno voće

Većina ljudi uzima veće količine vitamina C nakon što dođe do prehlade i gripa. Vitamin C ima bitnu ulogu u održavanju funkcije imunog sistema. Smatra se da vitamin C utiče na povećanu proizvodnju belih krvnih zrnaca koje su ključne za borbu protiv infekcija. Popularni citrusi uključuju grejpfrut, pomorandže, mandarine, limun i limetu.

Skoro svi citrusi su veoma bogati vitaminom C. Naš organizam ne poseduje mehanizme koji učestvuju u sintezi vitamina C, takođe ne može ni da skladišti značajne količine ovog vitamina, pa je od velike važnosti povećati dnevni unos vitamina C.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter