Izvor:
12.04.2019 u 18:14
0

SMANJITE VISOK KRNI PRITISAK: Ova hrana vam može pomoći!

Svakodnevna ishrana u velikoj meri utiče na naše mentalne sposobnosti. Iznenađujuće je, ali za kratak vremenski period, ukoliko se hranite pametno, možete sa pravom početi tako i da se osećate.

Na samom vrhu piramide namirnica koje pomažu našem mozgu da održi vitalnost nalazi se borovnica. Borovnice štite mozak od stresa i, kao nezamenljiv antioksidant, mogu da utiču na vitalnost mozga. Borovnice možete naći tokom cele godine, lako se zamrzavaju kad im nije sezona i odličan su sastojak za razne vrste smutija, kao i za različite poslastice. Sa borovnicama možete početi i dan ako ih dodate u bilo koju vrstu pahuljica za doručak.

Sa borovnicama i njihovim blagotvornim dejstvom na našu mentalnu vitalnost se može donekle uporediti i avokado. Avokado takođe spada u superhranu koja sadrži folnu kiselinu, omega-3, magnezijum, kao i vitamine koji su značajni za dobrobit čitavog našeg organizma. Avokado takođe podstiče prokrvljenost i smanjuje povišen pritisak, što takođe utiče na naše mentalne sposobnosti.

Izvor: Kurir
Foto: pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter