Izvor:
16.04.2019 u 08:21
0

OČISTITE ORGANIZAM: Detoks je korak ka zdravom organizmu a ne vrsta dijete!

Nije ništa novo činjenica da, kada je gubljenje, tokom zime nataloženih kilograma u pitanju, svaka od nas fokus stavlja na brzinu. Da bismo u tome uspele, podvrgavamo se nezdravim dijetama, izlažemo se, nespremne, rigoroznim treninzima, a od detoksa očekujemo čudo.

Međutim, detoks je namenjen pročišćenju i regeneraciji organizma i gubitak kilograma mu nije primarna funkcija. Bitno je da znate da detoks podrazumeva izbacivanje viška vode, koje može biti propraćeno gubitkom kilograma, ali to neće nužno uticati na topljenje masnih naslaga.

Takođe, jedna od zabluda vezana za detoks je da ćete nakon njega biti puni elana i energije. Osećaćete se bolje i poletnije, ali vam on neće preko noći promeniti stanje u kome se vaš organizam nalazi zbog nekih ne baš tako zdravih životnih navika.

Da biste osetili pozitivnu dozu energije potrebno je pre svega da se hranite zdravo i u svoje obroke uključite što više svežih namirnica.

Mnogi izbegavaju detoks jer smatraju da predstavlja veliki šok za organizam, ali ako dobro poznajete svoje telo, vi ćete naći adekvatan način detoksikacije, koji ne samo da neće biti šok za organizam, nego će mu i prijati. Naravno da će zahtevna detoksikacija neuporedivo lakše pasti osobama koje već imaju zdrave navike i svakodnevno treniraju, nego osobama koje tek stiču zdrave navike.

Detoks je s vremena na vreme zaista potreban, samo je bitno da mu pristupite na pravi način, kako biste osetili sve benefite čišćenja organizma.

Srbijan danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter