JEDNOSTAVNO A PREUKUSNO: Kolutići od luka za tri minuta!

Ne treba vam puno vremena, a ni naročito mnogo sastojaka...

Sastojci:

Veća glavica crnog luka

160 grama brašna

Kašičica praška za pecivo

Kašičica soli

Jedno jaje

250 mililitara mleka

100 grama prezli

Ulje

 

 

Priprema:

U dubljem tiganju zagrejte ulje – stavite više, ne samo tek da podmažete tiganj.

Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u ove prstenove uvaljajte prstenove luka, pa ih sklonite sa strane.

U brašno dodajte jaje i mleko, pa umutite. Umočite svaki prsten luka u to, pa ih poređajte na tanjir.

Na plitki tanjir sipajte prezle, pa svaki prsten luka uvaljajte u to, a zatim ga stavite u tiganj i pržite po dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Pohovane kolutiće luka vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite.

 

Glossy
Foto:Instagram

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Novajlije reality
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:15  Glamur specijal
20:00  Provodadžija
21:00  Čađava mehana
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality