JEDNOSTAVNO A PREUKUSNO: Kolutići od luka za tri minuta!

Ne treba vam puno vremena, a ni naročito mnogo sastojaka...

Sastojci:

Veća glavica crnog luka

160 grama brašna

Kašičica praška za pecivo

Kašičica soli

Jedno jaje

250 mililitara mleka

100 grama prezli

Ulje

 

 

Priprema:

U dubljem tiganju zagrejte ulje – stavite više, ne samo tek da podmažete tiganj.

Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u ove prstenove uvaljajte prstenove luka, pa ih sklonite sa strane.

U brašno dodajte jaje i mleko, pa umutite. Umočite svaki prsten luka u to, pa ih poređajte na tanjir.

Na plitki tanjir sipajte prezle, pa svaki prsten luka uvaljajte u to, a zatim ga stavite u tiganj i pržite po dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Pohovane kolutiće luka vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite.

 

Glossy
Foto:Instagram

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live