OVO VOĆE ĆE VAS UMIRITI PRED SPAVANJE: Ipak, ako ste prehlađeni NIKAKO ne smete da jedete!

 

 

Mnogi od nas su čuli da voće treba izbegavati jesti pre spavanja, a neki posebno izdvajaju banane. Ipak, ovo voće ima pozitivne i negativne efekte kad se jede pre odlaska u krevet.

Banane se smatraju voćem koje je jedno od najhranljivijih, bogate su hranljivim materijama i mineralima korisnim za ljudsko telo, ali ipak za njih vrede dvostruki standardi.

Indijska tradicionalna medicina govori nam da jedenje banana uveče ne predstavlja problem, ali da ih treba izbegavati u slučaju prehlade, jer pogoršavaju kašalj.

Neki nutricionisti tvrde da banane treba izbegavati konzumirati noću samo u slučaju prehlade, astme ili problema sa sinusima, ali ističu da su vrlo korisne nakon večernjeg treninga.

Istraživanja su pokazala da bi banane trebalo da jedu oni koji jedu veće količine začinjene hrane. Jedna banana pre spavanja smanjuje rizik od nastanka čira na želucu i generalno smiruje stomak.

Banane sadrže kalijum, pa samim tim deluju opuštajuće na mišiće nakon napornog dana. Ako pojedete jednu ili dve banane pre odlaska u krevet, dobro ćete pripremiti telo za san.

 

 

Banane ne predstavljaju rizik od gojenja. Jedna sadrži tek nešto više od 100 kalorija tako da, ukoliko želite večeru ispod 500 kalorija, dve banane i šolja posnog mleka su idealno rešenje.

Ako uveče imate potrebu da pojedete nešto slatko, možete odabrati bananu kako biste izbegli drugu hranu koja sadrži mnogo šećera i kalorija. Banana je dovoljno slatka da zadovolji vašu želju za slatkim, a uz to je bogata vitaminima i vlaknima.

Iz navedenog se može zaključiti da su banane hranljive i da doprinose boljem snu, ali i da bi uveče trebalo da ih izbegavaju osobe s prehladom i astmom.

 

 

Glossy
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Kviz: Naslovna strana  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Provodadžija  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
21:00  Provodadžija  
22:00  Goli život  
23:20  Novajlije reality