Izvor:
28.04.2019 u 10:17
0

PRAZNICI I UŽIVANJE U BOGATOJ TRPEZI: Nudimo vam par saveta kako da tokom praznika održite balans u ishrani!

S obzirom da je Vaskrs i da praznici sa sobom nose i uživanje u bogatoj trpezi, svakome od nas dobrodošao bi savet o tome, kako da i pored uživanja u hrani, ipak ne nabacimo nekoliko kilograma više.

Zato smo za vas danas pripremili nekoliko saveta, koji će vam pomoći da tokom praznika održite balans u ishrani, kako biste i nakon nekoliko dana izgledali sjajno, bez viška naslaga na stomaku:

1. Jedite samo kada ste gladni

Tokom praznika, hrane je u izobilju i gotovo je nemoguće da svaki čas ne probate neko novo jelo, ili poslasticu, ali ako mislite da ostanete vitki i nakon praznika, jedite samo kada osetite glad i prestanite kada osetite da ste isti. Zaista ne morate probati sve, posebno ako ne želite da vidite posledice u vidu viška kilograma.

2. Nađite vremena za fizičku aktivnost

Naravno, praznici su vreme za odmaranje, ali pokušajte da tokom praznika ipak prošetate, kako biste razmrdali telo i pokrenuli metabolizam. 20 minuta šetnje podstaći će vaš organizam na brže sagorevanje kalorija.

3. Balansirajte ishranu

Naravno da ćete uživati u mesu, ali nađite balans i potrudite se da vaš obrok uključuje što više povrća. Povrće je bogato antioksidantima, pa će vam pročistiti organizam od unesenih masnoća i toksina.

4. Smanjite alkohol

Tokom praznika, možete nazdraviti za zdravlje porodice i popiti čašu vina, ali vodite računa da ne preterate, jer su alkoholna pića bogata nepotrebnim kalorijama.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter