Izvor:
07.05.2019 u 12:47
0

NUTRICIONISTI SAVETUJU: Koje doba dana je najbolje za konzumaciju voća?

Znamo da se voće redovno preporučuje u ishrani, ali nismo baš sigurni u koje doba dana je najbolje da ga jedemo. Nutricionisti uglavnom smatraju da ga ne treba mešati sa ostalim namirnicama, naročito sa ugljenim hidratima, jer se brže razgrađuje od hleba ili testenine.

Dakle, voće ne bi trebalo da jedemo posle obroka, jer će se svi korisni sastojci fermentisati u želucu i pretvoriti u kiselinu. Ono nam pomaže da očistimo organizam od toksina i zato je najbolje da se konzumira na prazan želudac. I to ujutru, dok se tokom dana preporučuje između obroka, kada već pomalo osećamo glad.

Na taj način ubrzava metabolizam i dovodi do mini-detoksikacije organizma pre sledećeg obroka. Voće se razgarađuje veoma brzo, a pola sata mu je potrebno da se apsorbuje. Ukoliko ne volite voće, onda barem popijte isceđeni sok od svežih voćki.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter