Izvor:
17.05.2019 u 09:19
0

ZA SVAČIJI DŽEP: Zdrave namirnice koje nisu skupe!

Čini se da je u poslednjih nekoliko godina, sa ekspanzijom i popularizacijom zdrave ishrane, postalo stvar prestiža voditi računa o svakom detalju, pa ljudi troše enormne svote novca da bi bili u trendu, a zaboravljaju da se oko njih nalaze potpuno jeftine namirnice koje su uz to veoma zdrave. Stoga vam mi danas predlažemo jeftine, a potpuno zdrave namirnice koje mogu zadovoljiti svačiji ukus, pa čak i najizbirljivijih osoba.

Pasulj

Pasulj predstavlja jednu od namirnica koja je veoma hranljiva, veoma zdrava, a pored toga i veoma jeftina. Za koju god vrstu da se odlučite, nećete pogrešiti jer je svaka od njih bogata proteinima i vlaknima, uz 0% masti. Odličan je izbor ukoliko tragate za hranljivim obrokom, jer se može iskoristiti kao sastojak u svakom jelu i salatama.

Braon pirinač

Braon pirinač predstavlja odličan izbor za sve ljude koji teže da se što zdravije hrane, jer u sebi sadrži veoma mali procenat kalorija i masti, a uz to se može služiti i kao glavno jelo, pa će se odlično uklopiti sa keljom, tamnim pasuljem i jajima.

Pomorandže

Kao jedno od najjeftinijeg voća, pomorandže su odličan izvor vitamina C, a pritom svaka narandža u sebi sadrži 3 grama vlakana, pa predstavlja idealan izbor za užinu u toku dana.

Tunjevina

Tunjevina je takođe jedna od najjeftinijih namirnica koju možete iskoristiti za pravljenje salata, sendviča, pa čak i paste integralnog testa, a pritom je bogata omega-3 masnim kiselinama, proteinima i nije prepuna kalorija.

Kelj

Za blagotvorno dejstvo kelja kao jedne od najzdravijih namirnica nije potrebno posebno govoriti, već samo reći da je poželjno da ga što češće uvrstite u svoju ishranu.

Zamrznuto povrće

Danas u svakom supermatketu po vrlo povoljnim cenama možete pronaći zamrznuto povrće i od njega napraviti izuzetno hranljivu čorbu, dodatak za ribu ili salatu koja će ispuniti vaše dnevne potrebe za zdravom hranom.

Lubenica

Bogata vodom, uz minimalno kalorija, lubenica je povrće koje se i ovog leta mora naći na vašoj trpezi dok će se blagotvorni rezultati pokazati sami.

Izvor: Wannabe
Foto: Wikipedia/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter