Izvor:
10.06.2019 u 11:33
0

SOS DIJETA: Novi trend koji je zaludeo svet

Mršavljenje bez sporta? Zvuči nemoguće! Prema novoj SOS dijeti treba da bude moguće, jednostavno i zdravo.

Kako funkcioniše nova SOS dijeta?

Lako! Bazirana je na planu ishrane za 7 dana. Za to vreme organizam će se očistiti i moći da prođe kroz detaljan detoks što će poboljšati rad jetre. Nakon ovog “čišćenja” organizam može ponovo da počne sa svojim normalnim radom.

Za dugotrajan efekat dijete preporučuje se odricanje od ugljenih hidrata nakon 16 časova – dakle, izbacite hleb, krompir i testenine. Uz to, sirovu hranu bi u večernjim satima trebalo izbegavati.

Ukoliko se opredelite za SOS dijetu, trebalo bi da pijete što više vode.

Detoks plan za 7 dana

1. dan

Prvog dana dijete možete jesti voća koliko želite. Leti su u izobilju jagode, borovnice, dinje ili ananas. Banane izbegavajte tokom ovog dana.

2. dan

Drugog dana dijete možete jesti povrća koliko želite. Bilo da je sirovo ili kuvano, sami birajte ono što najviše volite. U letnjim danima možete grilovati tikvice, papriku ili patlidžan uz malo ulja, bibera i soli. Klonite se masnih umaka, soseva i preliva.

3. dan

Tokom trećeg dana pomešajte voće i povrće. Dozvoljeno je jesti i voće i povrće zajedno. Ipak, izbegavajte banane i krompir.

4. dan

Četvrtog dana treba jesti supu od povrća i do 8 banana. U slučaju da niste ljubitelj banana, zamenite ih sa najviše 4 avokada.

5. dan

Peti dan je rezervisan za meso ili tofu. Preporučuje se da jedete piletinu ili govedinu. Tokom dana možete pojesti do 6 svežeg paradajza.

6. dan

Šestog dana kombinujte meso sa povrćem. Dobra vest je što ih možete kombinovati kako god želite i koliko želite.

7. dan

Na kraju detoks plana, tu su povrće i smeđi ili integralni pirinač. Osim toga, dozvoljeni su i domaći voćni sokovi.

Dijeta se smatra zdravom, jer nakon 16 časova organizam nije opterećen sirovom hranom niti ugljenim hidratima.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter