MRŠAVITE ZDRAVO: Ovaj ukusan začin uspešno topi salo na stomaku!

Naučnici su 12 nedelja davali pacovima dodatke u ishrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi sprovedeni pre i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su pacovi nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protivupalnih molekula u telu nego pre.

Takođe, smanjila im se ukupna kilaža i opseg u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Cimet je dokazao da ima mnogo zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojane, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumevanje nove građe, piše Dejli mejl.

Prema istraživanju sprovedenom u Medicinskom centru Univerziteta Raš u Čicagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija.

U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na zobene pahuljice da bi se poboljšalo pamćenje.

Začin cimet se pravi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidanasa, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može da sprečiti razne upale.

U jednom istraživanju sprovedenom 2010. godine U Centru za Primenjene zdravstvene nauke dokazano je da samo voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanasa da smanji šanse za dobijanje prekomerene težine za čak 23 odsto.

 

Happytv.tv
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka