Izvor:
23.06.2019 u 19:14
0

PRSTE DA POLIŽEŠ! NIŠTA UKUSNIJE OD DOMAĆEG SLADOLEDA: Napravite ga pomoću samo TRI SASTOJKA!

Recepti za domaći sladoled su najčešće vrlo jednostavni i brzi, a maksimalno ukusni.

Zabavno je spremati sladoled kod kuće, a sastojke u potpunosti možete da prilagodite svom ukusu. Izabrali smo vrlo jednostavan recept za ukusan domaći sladoled koji neće razočarati.

Potrebna su samo tri sastojka i malo strpljenja.

Sastojci

3 zamrznute banane
100 ml mleka po izboru

2 kašičice gorkog kakaoa

Sastojci po želji

med ili cimet

Glazura

80 g tamne čokolade

2 kašičice kokosovog ulja

seckani bademi, lešnici ili orasi

Priprema

Prvo treba da zamrznete banane. Kada su dovoljno smrznute, izvadite ih iz zamrzivača, prelijte mlekom i pustite da odstoje oko 10 minuta kako bi malo omekšale.

U međuvremenu pripremite blender u koji ćete ubaciti banane i dodati kakao, kao i namirnice po želji poput meda ili cimeta. Sve zajedno dobro blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kada završite smesu izlijte u kalupe za sladoled i zamrznite na četiri sata. Čokoladu otopite i dodajte kokosovo ulje. Kada zamrznuti sladoled izvadite iz kalupa umočite u čokoladu i pospite orašastim plodovima po želji. Sladoled potom obložite papirom za pečenje i vratite u zamrzivač na sat ili dva. Poslužite i uživajte u omiljenoj letnoj poslastici.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter