SPECIJALITET ZA VRELE DANE: Dagnje sa belim lukom!
Pogledajte naš recept za dagnje u belom vinu koji se priprema vrlo lako i obradujte svoje najmilije malo drugačijim ručkom ili večerom.
Sastojci:
– 1 kg dagnji
– 3 kašike neslanog putera
– 1 crni luk, sitno iseckan
– 3 čena belog luka, zgnječena
– 1 mala kašika tucane aleve paprike
– so po ukusu
– 240ml belog vina
– 1 šaka sitno iseckanog svežeg peršuna
– hleb (za serviranje)
Priprema:
Da biste očistili ljusku dagnji, upotrebite žicu i operite ih hladnom vodom. Bacite one koje su polomljene ili nepotpuno zatvorene.
U šerpi na srednjoj jačini otopite puter. Dodajte crni luk i pržite, uz konstantno mešanje, sve dok ne omekša i počne da tamni (oko 6-8 minuta). Dodajte beli luk i sve pržite oko 30 sekundi uz mešanje. Dodajte tucanu sa soli po želji i promešajte da bi se sastojci sjedinili. Stavite u smesu dagnje i mešajte dok ne budu u potpunosti pomešane sa začinima. Dodajte belo vino i promešajte.
Poklopite šerpu i kuvajte oko 5 minuta dok se dagnje ne otvore. One koje se ne otvore nakon 5 minuta – bacite. Dodajte peršun i sve promešajte.
Servirajte sa hlebom. Prijatno!
Ženski Magazin
Foto:Arhiva
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74