Savršena hrskava grickalica: Pohovane pečurke

 

Nećete odoleti ukusu ovog zanimljivog predjela.

Sastojci:

500 g svežih šampinjona
100 g brašna
2 jaja
50 g susama
100 ml mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Sastojci za tartar sos:

2 kisela krastavca
100 g majoneza

Priprema:
Umutite jaja, mleko i brašno da dobijete malo gušću smesu (kao za palačinke). Posolite. Pečurke uvaljajte u ovu smesu, pa u susam i onda ih pržite na zagrejanom ulju. Pečurke vadite na papirni ubrus.

Priprema tartar sosa:
2-3 krastavca izrendajte, dodajte dve kašike majoneza i dve kašike vode iz kiselih krastavaca. Umesto ove vode možete koristiti belo vino, kako se kome više dopada.

 

 

Happytv.tv / Stvar ukusa 
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro