Izvor:
08.05.2016 u 21:13
0

ČUVAJTE HRANU: Ove namirnice nemojte stavljati u frižider

Mnogo ljudi smatra da će sačuvati svežinu namirnica ako ih stave u frižider odmah čim ih donesu iz supermarketa.

Međutim, neka hrana se brže kvari na taj način, gubi svoj ukus i teksturu ili jednostavno brže vene ako je u frižideru.

Sledeće namirnice nemojte nikako odlagati u frižider nakon kupovine:

Paradajz

Stavljanjem paradajza u frižider sprečavate njegovo dalje zrenje i ubijate mu ukus. Zatim, taj način čuvanja ovom povrću menja hemijski sastav i smanjuje količinu isparljivih jedinjenja u plodu što značajno utiče na njegovu aromu.

Krompir

Krompir treba da se čuva na hladnom i suvom mestu u novinama ili kesama za odlaganje, što će zadržati suvoću. Nikako u frižideru. U frižideru se menja njegova struktura i skrob iz krompira se pretvara u šećer što će dovesti do promene ukusa pa će on nakon kuvanja postati sladak.

Luk

I luk zahteva čuvanje na hladnom i suvom mestu. Ukoliko ga čuvate u frižideru on će se brzo zbog vlage ubuđati i proklijati. U tom slučaju, on nije više za upotrebu.

Hleb

Frižider je veoma loš za hleb. Dok zamrzavanje hleba može da zaustavi proces sušenja hleba, stavljanje vekne hleba u frižider će ubrzati sušenje.

Banane

Ovo južno voće ne treba odlagati u frižider je hladnoća ne pogoduje njihovom zrenju. Ukoliko ih ostavite na hladnoj temperaturi one će ostati nezrele ali kora će da im pocrni. Banane su tropsko voće i nemaju prirodnu odbranu od hladnoće u svojim zidovima ćelije.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter