KAKO DA SKUVATE DOBRU TESTENINU: Par trikova da vam uvek bude sveža!

Ono što testeninu čini ukusnom, jeste dobra povezanost testenine i sosa.

Mnogi ljudi pripremaju testeninu tako što u vodu za kuvanje dodaju malo ulja  želeći da spreče da postane lepljiva. Međutim, to i nije baš najbolja ideja.

Evo na koje ključne stvari treba da obratite pažnju kada kuvate testeninu.

Ulje u vodi za kuvanje testenine: da ili ne? 

Odgovor je ne! Naime, testenina se zbog ulja ne može dobro povezati sa sosom.

 

  • Bolje stavite testeninu u ključalu vodu bez ulja, a  s vremena na vreme je promešajte kašikom.
  • Prospite vodu za kuvanje, te stavite sos direktno na testeninu.

 

Nemojte plaknuti testeninu vodom!

 

  • Mnogi ljudi prave grešku tako što kad skuvaju testeninu, prebace je u cedilo da se dobro ocedi, te je odmah malo plaknu hladnom vodom. Na taj način ćete isprati dodatno skrob koji je potreban da se testenina i sos dobro povežu.
  • Umesto toga, odmah testeninu treba pomešati sa sosom.

 

 

stil.kurir.rs
Foto: printscreen/bakinatajna/

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro