Izvor:
13.03.2017 u 16:21
0

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA: Evo kako da smršate i jedete slatkiše!

Ako ste se tokom zime malo opustili, pa je vaga pokazala veću brojku nego što želite, ne morate na striktne dijete, ali je važno da gledate na sat. Kakve to veze ima sa mršavljenjem? Naučnici tvrde da itekako ima. Evo u čemu je stvar.


Nova studija pokazala je da je važnije kada jedemo, nego šta jedemo. Rezultati novog istraživanja pokazali su da je gubitak kilograma vezan za vreme kada unosimo hranu.

Ako se budite oko osam sati ujutro, poslednji obrok tog dana bi trebalo da pojedete u 18 sati popodne ili najkasnije u 20 sati – objašnjavaju istaživači.

Zbog čega je to tako?

U novoj studiji objavljenoj u časopisu "Cell Metabolism" naučnici su izneli tvrdnju da je za mršavljenje važno da ograničite unos hrane na 10 do 12 sati od buđenja. Tokom istraživanja koje je trajalo 16 nedelja, pratili su prehrambene navike pojedinaca i uočili da većina osoba jede tokom celog dana, odnosno gotovo sve vreme koliko su budni. To znači da povremeno jedemo tokom 15 sati u toku dana.

Jedan grupa učesnika ove studije koji su se pridržavali smernica da ograniče unos hrane 10 do 12 sati nakon buđenja, izgubili su oko 3,5 kilograma, a da nisu morali da promene vrstu hrane koju su jeli. Uz to, većina ispitanika otkrila je da ova prehrambena navika daje više energije i osigurava bolji san.

informer.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter