Izvor:
24.05.2016 u 01:32
0

ISHRANA JE OD PRESUDNOG ZNAČAJA: Evo kako da imate JASAN VID!

Vid je nešto što se čuva od malih nogu, ali ga je, svakako, najteže sačuvati. Veliki broj ljudi ima problema sa dioptrijom, a danas nam sve više i više stradaju oči, s obzirom na to da smo svakodnevnom, minimum četiri sata, ispred kompijutera.

Što se ishrane tiče, najbolje je konzumirati hranu bogatu omega-3 polinezasićenim masnim kiselinama. Potrebno je da jedete zelenu salatu, spanać, peršun, celer, prokelj, avokado, grožđe, grejpfrut, kukuruz, grašak, šargarepu, bundevu, papriku, paradajz, breskve, kajsije, bobice, kao i ribu i žumance.

Za održavanje zdravlja očiju korisni su vitamini A, C, E, B, K, PP. Posebno je važno da hrana bude bogata ovim vitaminima, i bude uključena u ishranu onih koji su stariji od 40 godina. Potrebno je isključiti iz ishrane začinjenu hranu, prestati sa pušenjem i zaboraviti na slane proizvode.

Naravno, potrebno je redovno posećivati oftalmologa kako biste bili sigurni u oštrinu vašeg vida, ali i kako biste sprečili pojavu određenih očnih oboljenja kao što su glaukom, kratkovidost, dalekovidost.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter