Izvor:
10.04.2017 u 12:53
0

NAUČNO DOKAZANO: Evo zašto se više gojimo nakon tridesete i kako to sprečiti!

Poznato je da je s godinama sve teže biti u top-formi i zadržati izgled iz dvadesetih. Zbog toga mnogi krivca traže u genetici, načinu ishrane, brojnim faktorima koji utiču na naš izgled.
Istina je da zdrava ishrana i te kako utiče na metabolizam i da korigovanjem namirnica koje unosite u organizam možete uticati na kilažu, ali to često nije dovoljno.

Stručnjaci kažu da je glavni krivac za to što se više gojimo nakon tridesete – manjak fizičke aktivnosti!
S godinama metabolizam postaje sporiji, a posle tridesete ljudi postaju sve tromiji, sve manje se kreću, a sve više sede. Ipak, to ne znači da fizička aktivnost mora biti naporna ili da je nužno da se učlanite u teretanu.

Preporučuje se umerena i stalna aktivnost, najbolje svakodnevno, makar to bilo samo pola sata šetnje. Jedino je bitno da ste u pokretu, jer je upravo to najbolji trening za metabolizam.

Izvor: livestrong.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter