Izvor:
12.04.2017 u 14:27
0

PRSTE DA POLIŽEŠ: Recepti za sve posne obroke u toku dana!

Za vreme posta riba je često na meniju, a možete da je premite na bezbroj maštovitih načina. Za one koji vole tradicionalne specijalitete tu su smuđ s povrćem ili rolovani brancin, a za one koji bi malo da eksperimentišu predlažemo salatu od hobotnice, sutlijaš s pomorandžom i višnjama.

MARINIRANA SKUŠA
POTREBNO JE
500 g skuše, 2 limuna, 1 dl maslinovog ulja, 300 g tikvica, so
PRIPREMA
Očistite ribu od kostiju, isecite je na filete, posolite, pa prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem. Filete ribe ostavite da prenoće u frižideru. Tikvice isecite uzduž, kratko ih prokuvajte i servirajte s mariniranom ribom.

KROMPIR PUNJEN POLODOVIMA MORA
POTREBNO JE
600 g kromira, 300 g morskih plodova, 200 g paradajza, 3 čena belog luka, 500 ml maslinovog ulja, 500 ml limunovog soka, so, biber
PRIPREMA
Krompire skuvajte u ljusci, pa kad se prohlade, zasecite ih odozgo tako da napravite oblik krsta. Vodite računa da zasečete dovoljno duboko da možete da ih punite. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk i paradajz, pa kad se ukrčka, dodajte morske plodove i nastavite da dinstate još dvadesetak minuta sve zajedno. Vruć krompir punite sosom s morskim plodovima i prelijte limunovim sokom.

SUTLIJAŠ SA VIŠNJAMA
POTREBNO JE
10 pomorandži, 4 šoljice pirinča, 200 g suvog grožđa, 300 g višanja, manje od pola kašičice gustina
PRIPREMA
Iscedite pomorandže, u sok dodajte malo vode i rendane kore pomorandže i u tome skuvajte pirinač zajedno sa suvim grožđem. Kad se prohladi, oblikujte ga po želji i prelijte višnjama, koje ste prethodno prokuvali s malo gustina.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/posnajela_rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter