Izvor:
18.04.2017 u 19:34
0

CEO ŽIVOT ČAJ SPREMATE POGREŠNO: Evo kako da iskoristite sva LEKOVITA dejstva!

Čini se da sve vreme spremamo čaj pogrešno i zbog toga on nije lekovit koliko očekujemo.

Koliko god vam se spremanje čaja činilo prostim, stvoreni su čitavi rituali i kulturne tradicije kako bi on ispao savršen i zdrav.

Jedna od ključnih stvari za savršenu šoljicu čaja jeste korišćenje upravo proključale vode, nikako one ugrejane u mikrotalasnoj. Međutim, jedan naučnik odlučio je da proveri ovu tvrdnju.

Kuan Vong sa Univerziteta u Njukaslu otkrio je da je stavljanje zelenog čaja u mikrotalasnu ne samo najzdraviji način spremanja čaja, već je i najukusniji.

Vong tvrdi da se spremanjem čaja u mikrotalasnoj na najbolji način aktiviraju bioaktivna jedinjenja – kofein, amino kiselina tanina i polifenoli. Po njegovim rečima, tradicionalne metode spremanja čaja ne izvlače dovoljno ovih vrednih i zdravih jedinjenja.

Mnogi će umočiti kesicu u vruću vodu na 30 sekundi i biće zadovoljni rezultatom. Međutim, na ovaj način dobijamo svega 10 odsto svega onoga što valja u čaju.

Kako biste izvukli sve koristi iz čaja, potrebno je da držite kesicu čaja 20 minuta u vodi koja je zagrejana na 80 stepeni Celzijusa.

Međutim, ovo uopšte nije praktično.

Zbog toga je najbolje koristiti mikrotalasnu pećnicu i pridržavati se ovih instrukcija:

1. Prekrijte kesicu čaja vrućom vodom i stavite šolju u mikrotalasnoj.

2. Neka se ona greje na polovini snage 30 sekundi

3. Ostavite šolju da se ohladi jedan minut

Na ovaj način izvućićete 80 odsto zdravih jedinjenja iz čaja. Vong tvrdi da ova metoda funkcioniše i sa crnim čajem.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter