Izvor:
22.04.2017 u 19:17
0

TAJNA NJENE DUGOVEČNOSTI: Kraljica (91) dobro zdravlje duguje ovoj hrani!

Britanska kraljica Elizabeta II juče je proslavila 91. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 65. godina. Za njenu dugovečnost zaslužni su očigledno dobri geni, ali zasigurno i pažljivo birana hrana koju svakoga dana jede.

Za razliku od kralja Filipa koji je pravi gurman i o hrani bi mogao pričati satima, kraljica jede samo toliko da ne oseća glad.

Kraljica tako svaki dan započinje čajem i keksićima. Čaj pije bez mleka ili šećera te uz njega pojede nekoliko keksića.

Nakon toga doručkuje žitarice i voće. Ponekad se odlučuje za tost i marmeladu, a u nekim prilikama doručkuje kajganu s dimljenim lososom i tartufima, piše Independent.

Uvek jede smeđa jaja jer smatra da imaju bolji ukus. Pre ručka uživa u ginu i Dubonnetu (aperitivu baziranom na slatkom vinu) s kriškom limuna i puno leda.

Za ručak jede nešto jednostavno, poput ribe s povrćem, najčešće spanaćem ili tikvicama. Takođe, voli piletinu sa roštilja i salatu.

Ima pravilo da ne ruča ništa što sadrži skrob tako da se na njenom jelovniku neće naći krompiri, pirinač ili testenina. Svaki dan pije i popodnevni čaj, a uz čaj pojede ili sendvič s krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom, ili šunkom i senfom, a nekad se odluči i na slatku verziju poput sendviča od marmelade.

Večera filete od govedine ili divljači, fazana ili lososa. Meso se služi kao galski odrezak i poslužuje s sosom od pečuraka, pavlake i viskija.

Za desert voli da jede jagode ili slatke bele breskve. Kraljica takođe obožava čokoladu bez obzira radi li se o nekoj luksuznoj ili onoj robnih marki trgovina. Dan završava s čašom šampanjca u kojoj uživa svaku večer.

Izvor:Stil.kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter