Izvor:
02.05.2017 u 17:58
0

MASNA DIJETA TOPI MASTI: SMRŠAJTE UZ SLANINU, JAJA I KAJMAK!

I mršavljenje može da bude uživanje!

Ako ste isprobali sve moguće dijete sa kratkotrajnim rezultatima, vreme je za dugoročnu dijetu koja, paradoksalno ali istinito, daje brze rezultate. U pitanju je LCHF ili masna dijeta ili, još bolje, način ishrane, koja podrazumeva minimalan unos ugljenih hidrata, umeren unos proteina i mnogo – masti! Njeni pobornici tvrde da se bez imalo odricanja u količini i učestalosti obroka, uz izvanredne ukuse, linija dovodi dovodi u red, a usput se poboljšava i celokupno zdravlje.

Iz ishrane izbacujete sve vrste žitarica, skrobno povrće, pirinač, šećer i industrijske prerađevine, čak i voće, a u neograničenim količinama, odnosno do sitosti, možete jesti sve vrste mesa, ribe, jaja, mlečne proizvode i povrća koje ne sadži više od 5 grama ugljenih hidrata na 100 grama. Zašto je ovo važno? Da biste ušli u ketozu, stanje u kome organizam troši masti umesto glukoze za energiju, a za to je potrebno da unosite do 20 grama ugljenih hidrata dnevno, mada pojedinci mogu da mršave čak i sa 50 grama. Ovaj mehanizam prvi je otkrio famozni Robert Etkins, autor čuvene takozvane mesne dijete, ali za razliku od tog pristupa, u LCHF ishrani povećava se unos masti, a ne proteina, što će vas duže držati sitim.

Možete, dakle, kombinovati meso, ribu i jaja sa povrćem spremljenim na sve moguće načine, a dozvoljeni su i mlečni proizvodi, i to oni najukusniji, punomasni, jer upravo oni sadrže najmanje ugljenih hidrata! I ne treba da se plašite zasićenih masti, jer prema najnovijim istraživanjima, nisu oni krivci za šećernu, srčane i ostale bolesti, već upravo prekomeran unos ugljenih hidrata i industrijska hrana.

U Švedskoj i Norveškoj ovaj stil ishrane već je postao mejnstrim, u Hrvatskoj ga je popularizovala nutricionistkinja Anita Šupe sa blogom Istine i laži o hrani, a kod nas ga odskora propagira doktorka Bojana Mandić, koja je na svom blogu LCHF ishrana detaljno obradila sve njegove prednosti.

I, da ne zaboravimo – hrana se priprema na svinjskoj masti, puteru ili kokosovom ulju, a kalorije ne morate da brojite.

Prijatno!

Izvor: Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter