Izvor:
03.05.2017 u 02:29
0

OBAVEZNO OČISTITE LIMENKU PRE NEGO ŠTO JE OTVORITE: Evo i zašto!

Da li postoji išta bolje nego limenka gaziranog pića u toplim prolećnim i letnjim danima? Nema potrebe da odgovarate, već čujemo vaš odogovor. Međutim, koliko god voleli hladnu limenku u ruci i gutljaje koji osvežavaju potrebno je da povedete računa o par stvari.

Limenke pre nego što se postave u frižidere u radnjama čuvaju se u plastičnim fabričkim pakovanjima koji su prepuni prašine, bakterija i prljavšitne. One ostaju i po nekoliko nedelja u frižiderima ili na policama i sakupljaju sve ono što ne bi smeli da progutamo. Naravno, te ne znači da treba da deterdžentom za sudove operemo limenku, ali par sitnih trikova može nam pomoći da se osiguramo.

Pre nego što otvorite limenku:

– Očistite je maramicom, po mogućnosti onom za dezinfekciju ruku.

– Obratite pažnju da li je limenka u dobrom stanju. U slučaju da je naduvena ili ne daj bože ima rđave delove, bacite je odmah.

– Važno je da obavezno očistite oivičeni deo limenke, onaj koji leže usne, tu se uvek sakupi sve i svašta.

Panika oko limenki izbila je prošle nedelje u medijima kad se jedna američka porodica otrovala bakterijom koja može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema. Prema tome, maramicu u ruke i očistite je za svaki slučaj.

Izvor: Noizz.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter