Izvor:
01.06.2017 u 22:37
0

OVE NAMIRNICE NIKAKO NE SMETE STAVLJATI U ZAMRZIVAČ: Pogledajte koje i zašto! (foto)

Većina namirnica trpi hladnoću zamrzivača i ona im zapravo produžava rok trajanja. Ali postoje i one kojima niske temperature ne prijaju i zapravo ih uništavaju. Kupovina na veliko i zamrzavanje hrane predstavlja odličan način da uštedete novac i vreme potrebno za kupovinu namirnica.

Ukoliko zamrzavate kuvanu hranu, potrebno je prethodno da je ohladite i dobro zatvorite da se ne bi sušila ili širio miris u zamrzivaču. Uvek zamrzavajte manje količine hrane. Jednom odmrznute namirnice ne mogu ponovo da se zamrzavaju, jer se na taj način gube hranljive materije.

Ipak, postoji hrana, koje jednostavno ne bi trebalo da idu u zamrzivač, bilo zbog zdravlja ili kvaliteta proizvoda.

Voća i povrća sa visokim sadržajem vode

Dinje, lubenice, celer, krastavac, zelena salata, samo su neke od namirnica koje ni bi trebalo da zamrzavate, jer će biti opušteni i vlažni kada se odlede. Zelenilo će na niskoj temperaturi uvenuti, postati mekano i potpuno izgubiti ukus.

Kremasti proizvodi

Kisele i slatke pavlake, jogurti i šlag će izgubite teksturu, neće biti u jednom stanju kada se odlede. Zbog toga bi ovakve stvari trebalo da držite van zamrzivača.

Mladi sir

Dok su tvrdi sirevi poput čedara, švajcarskog ili parmezana, lepi kad se čuvaju u zamrzivaču, to ne biste trebalo da radite sa kremastim sirevima i kozijim sirom.

Pržena hrana

Ove namirnice će ostati vlažne kada se odlede i izgubiće sve pogodnosti pržene hrane.

Sos

Umak, sos od zgusnut brašna ili kukuruznog skroba će se razdvojiti kada se zamrzne.

Kuvane testenine

Testenine će biti previše vlažne kada se budu odledile. Ako zaista želite da zamrznete kuvane testenine, potrudite se da budu kuvane više nego obično.

Jaja u ljusci

Jaja možete oljuštit, ukloniti ljusku i držati godinu dana u zamrzivaču. Jaja u ljusci nikako ne bi trebalo da idu u zamrzivač. Ljuska će pući, a vas će dočekati ili neupotrebljiva jaja ili totalni haos u zamrzivaču.

Telegraf
Foto: Twitter/FAOKnowledge/Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter