Izvor:
04.06.2017 u 17:31
0

CRVENE, ZELENE ILI ŽUTE? Svaka paprika je različita! Evo koje čuvaju srce a koje su najukusnije!

Nisu sve paprike iste – evo kako da odaberete najbolju.

Postoje velike razlike između crvenih, žutih i zelenih paprika kada su ukus i zdravstvena svojstva u pitanju.

Da li ovo znači da, iako sve dolaze od iste biljke – ali su ubrane u različito vreme – postoji ozbiljna razlika između njih? Odgovor je da.

Zelena paprika

Zelene paprike se prve beru i zato su ove boje. Uglavnom su jeftinije i imaju gorčiji ukus.

Na našu veliku žalost, zelene paprike nemaju neke nutrijente koje imaju paprike koje su sazrele. Ipak, zbog toga što su zelene boje, one su bogate hlorofilom, kalijumom (koji je dobar za srce) i vitaminima A i C.

Crvene paprike

Ove paprike imaju sladak ukus i sadrže velike količine vitamina i zeaksantina – koji pomažu očuvanju zdravlja očiju i savršenom vidu. Sudeći po stručnjacima, količina vitamina C je jedan i po put veća od one u zelenim paprikama.

Žute paprike

Ako želite da uživate u najboljem od oba sveta, onda su žute paprike savršene za vas jer se sakupljaju između zrelog i nezrelog stanja.

Samim tim, količine vitamina i nutrijenata u njima su malo veće od onih u zelenim, a malo niže od onih u crvenim paprikama i samim tim su dobre i za naše srce i za naš vid.

Bez obzira na to za koju se odlučite, važno je da znate da svaka paprika ima oko 40 kalorija i znatno viši nivo vitamina C od pomorandži.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/Mawmaw_Kelli

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter