Izvor:
16.06.2017 u 20:23
0

OPREZNO ROŠTILJAJTE: Jednu grešku svi pravimo, a može nas koštati zdravlja!

Obratite pažnju kako proveravate meso da li je pečeno, jer jedna stvar može da vas košta zdravlja.

Dodavanje ulja mesu i povrću tokom roštiljanja je za mnoge ritual, ali zapravo je jako loše za zdravlje, tvrde nemački naučnici.

Kapi koje padaju na ćumur dovode do pojave dima koji sadrži kancerogene susptance. Trebalo bi izbegavati da ova opasna materija ulazi u hranu.

Mnogi pečenost ćevapa ili pljeskavica proverevaju tako što nožem seku komadiće mesa. Na taj način može da dođe do ceđenja mesnih sokova na vatru.

Kako bi izbegli štetne posledice po zdravlje, bolje je proveriti je li meso gotovo tako što ćete ga zagristi, nego da komadić odsečete nožem. Ako želite da budete 100 odsto sigurni, mesne sokove prikupite u aluminijsku ili roštilj posudu, savetuju stručnjaci.

Najbolje bi bilo da marinirate meso pre nego što se stavi na roštilj. Marinada mesu daje mnogo bolji ukus, a koliko dugo treba da odstoji u tom soku, zavisi od namirnica koje ste odabrali da pečete. Marinadu možete kupiti u prodavnici ili napraviti sami.

Marinada za meso:

100 ml suncokretovog ulja

100 ml jabukovog sirćeta

pola kafene kašičice soli i bibera

3-4 glavice belog luka

Beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber, po kašičicu ulja, sirćeta i dobro promešajte. Dolijte preostalu količinu ulja i sirćeta, dobro natrljajte meso sa svih strana i čekajte da malo odstoji.

Telegraf
Foto: Twitter/Volim Meso/ofpof.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter