Izvor:
17.06.2017 u 20:25
0

VIŠE GA NIKADA NEĆETE JESTI: Kada čujete šta sve ide u sladoled na točenje, šokiraćete se!

Ništa lepše nego zasladiti se i rashladiti sladoledom u vrelim letnjim danima. Ipak, stručnjaci kažu da u ovoj poslastici ima i nečega što nije tako lepo.

Istraživači su proverili čega sve ima u sladoledu, naročito u onom na točenje, i pored uobičajenih sastojaka, kao što su mleko, nemasno mleko, šećer i surutka, evo šta su još pronašli.

Sladoled je zapravo kompleksna mešavina masti, nemasnih mlečnih čvrstih delova, šećera i emulgatora, koji su uz pomoć vazduha raspršeni u penu u vodeno-uljanoj emulziji. Emulgatori, kao što je polisorbat 80, dodaju se da bi modifikovali sladoled tokom zaleđivanja. Tako sladoled dobija glatku teksturu i ne rastopi se brzo posle serviranja. Mono i digliceridi (E471) najčešće se koriste za sladoled, a tu su i lecitin E 322 i natrijum fosfat. Isti principi koriste se i za milkšejk i zaleđen jogurt.

Sve ovo se nalazi u sladoledu jednostavno kako bi duže trajao, pa je zato najsigurnije napraviti domaći kod kuće.

Izvor: huffingtonpost.com
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter