Izvor:
18.06.2017 u 03:01
0

BEZ PANIKE: Ako vam se zaglavi riblja kost u grlu, ovo morate uraditi!

Ako vam nijedna od ovih tehnika nije pomogla da se oslobodite riblje kosti, koja se zaglavila u grlu, obavezno potražite pomoć lekara.

Koliko puta vam se deslio da dok jedete ribu zastane vam kost u grlu? Ova naizgled bezazlena stvar, može da postane ozbiljna kada nastupi davljenje.

Mnogi se čak ni ne usuđuju da jedu ribu zbog straha da ne progutaju kost što je svakako neprijatno iskustvo. Ako vam se ovo desi, nikako ne smete da paničite. Ostanite mirni i pribrani kako biste na miru završili obrok.

Da se ne bi dešavale ovakve stvari, ribu ne treba jesti brzo, već polako, u početku obazrivo uz zalivanje čašom dobrog vina.

Kašalj

Najbolje rešenje je ono instiktivno – pokušajte da iskašljete i na taj način izbacite kost. Možda će vam biti potrebno nekoliko minuta da kost iskašljete, ali budite uporni.

Maslinovo ulje

Ako iskašljavanje ne urodi plodom, trebalo bi da probate da niz grlo sipate malo maslinovog ulja. Ono će delovati kao lubrikant, pomoći će da se kost otkači i spusti u stomak.

Slana voda

Popijte malo mlake posoljene vode, to bi trebalo da vam pomogne da progutate zaostali deo.

Komad hleba

Umočite parče hleba u toplu vodu ili mleko. Napravite kuglicu od hleba i progutajte je celu. Riblja kost bi trebalo da se zakači za hleb i sklizne niz dušnik.

Banana

Uzmite malo parče banane i držite je u ustima dok se na smekša. Progutajte je kada postane dovoljno meka i sočna.

Sirće

Razrediti malo sirćeta sa vodom i pijuckajte ga. Neki kažu da ova metoda može pomoći da se kost smanji i suzi.

Pomoć lekara

Ako imate problem sa disanjem, obratite se lekaru. Ako nije hitno, a i dalje osećate da imate nešto u grlu, zakažite posetu doktoru, koji će stručno ukloniti kost.

Izvor: telegraf.rs
Foto: blogger

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter