Izvor:
24.06.2017 u 17:25
0

IDEALNO JELO ZA VRELE DANE: Posna čorba od sočiva i zelene paprike!

Lagano jelo za letnji ručak ili večeru…

Sastojci za 4 osobe:

– 200 g sočiva
– 1 izrendana šargarepa
– 1 srednji krompir, iseckan na kockice
– 1 glavica sitno isečenog crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1,5 l vode
– 2 kašike maslinovog ulja
– po ukusu začin, biber, so, tucana ljuta paprika
– sitno iseckan peršun

Priprema:

U manju šerpu sipati maslinovo ulje i zagrejati na osrednjoj temperaturi, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast. Dodati izrendanu šargarepu, očišceno i oprano sočivo, sitno iseckan beli luk i pržiti samo nekoliko minuta, mešajuci i na kraju dodati sitnije sečen krompir i njega propržiti zajedno sa sočivom, samo minut, ali mešajte da vam se ne zalepi za dno šerpe i onda naliti sa vodom i kuvati dok se povrće i sočivo ne skuvaju, oko dvadesetak minuta.

Skloniti sa ringle, posoliti i pobiberiti i po ukusu dodati suvi začin i štapnim mikserom sve samleti. Vratiti nazad na ringlu, kuvati dalje i dodati još tečnosti, po želji. Kad je ponovo provrelo, skloniti sa ringle, sipati u tanjir, posuti sa tucanom ljutom ili slatkom paprikom, posuti sa sitno isekanim peršunom i preliti sa malo maslinovog ulja, pa poslužiti toplo.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter