Izvor:
30.06.2017 u 14:46
0

ZDRAVIJE OD SLADOLEDA: Ove namirnice će vas jednako dobro rashladiti!

Možete se odlučiti i za zdravije alternative u vidu voća i povrća – pogotovo ako ste na dijeti u kojoj je zabranjeno konzumiranje bilo kakvih slatkiša, pa čak i sladoleda.

Salata od heljde

Heljda je mnogo bolja od ostalih žitarica i spada u integralne namirnice koje se preporučuju za konzumiranje kada ste na dijeti. Skuvajte heljdu, procedite je i sačekajte da se ohladi. Zatim joj dodajte paradajz, krastavac, limunov sok, sveže povrće koje možete da kupite i napravite odličnu rashlađujuću salatu.

Lubenica

Lubenice su pravo letnje povrće koje mnogi vole da jedu tokom vrelih dana. Bogate su vodom, pa su odlično osveženje koje može predstavljati ukusan desert ili celi obrok. Možete je iskombinovati sa mnogim vrstama voća i napraviti ukusnu salatu. Takođe možete napraviti ledeni smuti-šejk sa logično – dosta leda.

Krastavac

Kao i lubenica, krastavac je povrće koje je bogato vodom, pa samim tim predstavlja namirnicu koja odlično rashlađuje. Sa njim možete takođe napraviti ukusnu salatu, zajedno sa paradajzom, patlidžanom ili tikvicama.

Paradajz

Paradajz je obavezni deo svake salate. Bogat je mnogobrojnim vitaminima i osvežavajućeg je ukusa.

Grejpfrut

Grejpfrut se obično preporučuje ljudima koji žele da skinu višak kilograma. Iako ima pomalo gorak ukus, možete da napravite sok od svežeg grejpfruta sa malo eda ili ga pojedite u svežem obliku.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter