Izvor:
01.07.2017 u 00:14
0

IZBACITE GA IZ ISHRANE: Ovaj otrov pijete svaki dan, a on uništava vaše kosti!

Mnogi ljudi ne znaju koje sve negativne posledice konzumiranje gaziranog pića ima po zdravlje. Prema naučnim istraživanjima, evo kakve negativne efekte ovi otrovi u čašama imaju po naš organizam.

1. Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100% dozvoljene dnevne doze. U telo dospeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje ukusa.

2. Nakon 20 minuta

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri.

3. Nakon 40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u telu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što sprečava osećaj umora.

4. Nakon 45 minuta

Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osećate dobro i taj efekt sličan je onom koji daje heroin.

5. Nakon 50 minuta

Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano s ogromnim količinama šećera i veštačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

6. Nakon 60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da deluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namenjeni kostima, tada se izlučuju kroz urin.

7. Nakon malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osećate se puni energije i možete očekivati česte promene raspoloženja.
Zajedno s gaziranim pićem, iz tela se izlučuje sva voda i hranjive materije, neophodne za funkcionisanje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava

Izvor:avaz.ba
foto:Thinkstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter