Izvor:
03.07.2017 u 17:27
0

OČISTITE TELO OD TOKSINA I VIŠKA KILOGRAMA: Jednom nedeljno pijte ovaj napitak! (RECEPT)

Potrebe našeg organizma za tečnošću povećavaju se tokom leta. To je doba kada se jače znojimo, a samim tim i rešavamo otrova iz organizma. Čišćenje tela možete podstaći zdravim napitkom u domaćoj izradi.

Najbolje je da ga pripremite sa kombinacijom sezonskog voća i povrća i obogatite super-namirnicama poput čia semenki. Namirnice kao što su krastavac, đumbir, limun, menta i peršunbogate su mineralima i vitaminima te se preporučuju za mršavljenje i detoks.

Potopljene u vodi šia semenke se pretvaraju u želatinu, što je odlično za probavu jer se tako usporava razgradnja ugljikohidrata i sprečavaju nagle oscilacije šećera u krvi. Ova činjenica posebno ide u prilog onima koji boluju od dijabetesa.

Sastojci: 2 l vode; 1 limun; 2 supene kašike rendanog korena đumbira; 2 srednje velika krastavca; 1 šaka lišća svežeg peršuna; 10 listića sveže mente; čia semenke i kockice leda.

Priprema: Đumbir ogulite i izrendajte, krastavce operite i isecite na kriške, lišće svežeg peršuna i mente operite. Limun, iscedite. Sve sastojke stavite u staklenu posudu i prelijte vodom. Poklopite i ostavite u frižideru preko noći, tako da se nutrijenti oslobode u vodi. Vodu bez voća i povrća sipajte u čaše i dodajte po 1 čajnu kašičicu čia semenki u svaku. Promešajte i ostavite oko 10 minuta pre konzumiranja.Dodatno ukrasite kockicama leda.

Preporuka: U kalupe za led, uz vodu stavite i bobičasto voće. Tako ćete dobiti šarene kockice leda koje će vaš napitak učiniti zanimljivim i još ukusnijim. Pijte i hladite se ovim zdravim napitkom tokom celog dana.

izvor:Stil
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter