Izvor:
08.07.2017 u 18:59
0

NE MORATE DA GLADUJETE: Postoji mogućnost da smršate a da se ne maltretirate previše!

Ukoliko se i vi ubrajate u osobe koje ne vole da idu u teretanu, ovih 6 načina, koji će vam predstavljati zadovoljstvo, mogu vam pomoći da sagorite višak kalorija.

Ne biste mogli ni da zamislite koliko kalorija u stvari možete izgubiti tokom svojih omiljenih aktivnosti, kao što su: šoping, kuvanje, kupanje u toploj kupki, smeh i ljubljenje. A ukoliko niste pristalica teretane ovo je odličan predlog za vas.

– Iako nema zamene za rad na održavanju zdravlja, vaše telo sagoreva neverovatan broj kalorija dok radite dnevne aktivnosti – rekao je lični trener i guru za vežbe Mark Hili.

Podelio je nekoliko saveta kako da sagorite kalorije i održite liniju bez prevelikog napora.

Uživajte u dugom ljubljenju

Ako strast nije ta koja vas motiviše na ljubljenje onda neka vas motiviše to što ćete izgubiti koji gram dok to radite. Ako su poljupci zaista strasni onda sagorevate i do dve kalorije u minutu.

– Intimni kontakti povećavaju oksitocin koji pomaže smanjivanju nivoa stresa, krvnog pritiska i rizik od srčanih oboljenja te vam može pomoći da sagorite 60 kalorija svakih pola sata – rekao je stručnjak Mark Hili.

Sagorevanje 120 kalorija za sat vremena = 20 minuta trčanja

Isprobavajte odeću

Šopingholičarke će obožavati ovaj deo. Isprobavajte odeću u radnjama, hodajte od prodavnice do prodavnice nekoliko sati. Bićete izmoreni kao da ste trenirali, a možete sagoreti i 130 kalorija za sat vremena, što je kao da uradite 20 sklekova.

Pravite večeru

Potrudite se da vaša večera ne bude jelo podgrejano u mikrotalasnoj peći. Secite, sitnite, mešajte i mutite dok pravite jelo. Ne koristite uređaje.

Sagorećete između 150 i 240 kalorija, što je isto kao trčanje od pola sata.

Dobar smeh

Istraživači su otkrili da 15 minuta smeha vežba vaše trbušne mišiće, a uz to vas rešava stresa i opušta vas.

Ovim ćete sagoreti 160 kalorija, što je isto kao da ste pola sata radili u bašti.

Kupujte namirnice u supermarketima

Dok gurate kolica, vi u stvari radite vežbe za ruke, noge i torzo. Takođe, ove delove vežbate dok podižete i spuštate teške artikle.

200 kalorija u kupovini = 40 minuta badmintona

Duga vruća kupka

Kupka nije samo sredstvo za opuštanje i čišćenje tela. Ukoliko je temperatura vode visoka, istopiće vam do 140 kalorija, što je jednako 15-minutnom plivanju.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter